Hjemmelavet fiskesuppe med laks, hvid fisk og jomfruhummerhaler
Ingredienser:
- dild eller basilikum
- salt og peber
- 2,5 dl fløde
- citronsaft
- 200 g laks
- 200 g hvid rundfisk (fx kuller, lyssej, torsk)
- 250 g gulerødder, squash, rød peber (eller hvad man har af grøntsager)
- 7,5 dl hjemmelavet fiskefond
- jomfruhummerhaler
- smørklat
Fremgangsmåde:
Fiskesuppe: Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine stave. Kom fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad det småkoge i ca. 3-5 min. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge i ca. 1 min.
Pil skallerne af jomfruhummerhalerne og fjern den sorte tarmstreng. Skær fiskestykkerne i mundrette tern og læg det hele i gryden. Lad igen suppen få et opkog og lad den simre i ca. 1 min.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt hakket frisk dild eller basilikum (ønskes en kraftigere smag kan man supplere med lidt hønsebouillon). Til sidst monteres suppen med en smørklat (kan udelades).
Server fiskesuppen sammen med godt brød.