Opskriften passer til fire personer.
Ingredienser
- 1 kylling (cirka 1200 g)
- salt og peber
- en håndfuld persille (valgfri)
- 15 g smør
- 1 spsk olie
- 3½ dl hønsefond/bouillon
- 1 ½ dl fløde
- kulør (valgfri)
- 1 – 2 tsk sukker/ribsgele
- 2 tsk Maizena
Ingredienser til agurkesalat
- 1 agurk
- 1 dl eddike
- ½ dl vand
- 100 g sukker
Start altid med at lave agurkesalaten, ellers når den ikke at blive kold.
Skær agurken i tynde skiver.
Giv eddike, vand og sukker et kort opkog, indtil sukkeret er smeltet, og hæld det over agurkeskiverne.
Lad agurkesalaten trække i køleskabet i en times tid, inden den skal spises.
Kyllingen krydret indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med persille.
Varm olien og smørret i en stor stegegryde, til det bruser.
Brun kyllingen på alle sider, tilsæt hønsefond og lad kyllingen simre i cirka 45 – 55 minutter, indtil kødet er mørt (det skal slippe benet ved låret).
Tag kyllingen og af gryden, og dæk den med sølvpapir, mens du laver sovsen ved at tilsætte fløde, hvoraf noget er rørt op med Maizena.
Lad sovsen komme i kog, og smag til med salt, peber og sukker eller ribsgele. Tilsæt kulør, hvis der ønskes en mørkere sauce.
Server med kogte kartofler, agurkesalat og eventuelt rabarberkompot.