Så har der igen været gang i køkkenet. Jeg var ved at løbe tør for grillkrydderi og BBQ ketchup.
Så jeg deler lige et par opskrifter med jer
ca 2,5 dl BBQ Rub
- 45 gr mørk muscovadorørsukker eller brun farin
- 5 spsk sød paprika
- 3 spsk stødt sort peber
- 3 spsk groft salt
- 1 spsk røget salt
- 2 tsk hvidløgspulver eller flager
- 2 tsk løgpulver
- 2 spsk bladsellerifrø
- 1 tsk cayennepeber
Jeg plejer at lave 2 eller 3 gange opskriften, da det er en god gaveidé !
Bladsellerifrø, kan være svære at få fat i, men jeg har fundet ud af, at de har dem i helsekostforretninger eller asiatiske supermarkeder.
Min brune farin er næsten altid hård som bare f*nden, så når jeg har blandet alle krydderierne sammen, får de lige en tur i mixeren 🙂
Når du nu er i gang og har alle krydderierne ude af skabet, så er det et godt tidspunkt også at lave en Basic BBQsauce (ketchup)
- 5 dl ketchup (jeg bruger Heinz)
- 1/2 dl æbleeddike
- 1/2 dl worcestershiresauce eller HP sauce
- 45 gr mørk muscovadorørsukker eller brun farin
- 2 spsk sirup
- 2 spsk sennep
- 1 spsk tabascosauce
- 1 spsk BBQ rub, som du lige har stået og blandet, hvis du da ikke har en rest til overs fra sidste gang 😉
- 2 tsk flydende røgarona (hvis du ikke har det, så…. må det undlades)
- 1/2 tsk sort peber.
Kom alt i en gryde og giv det et opkog og lad det simre i 10-15 minutter til det er mørkt og tyk
Jeg plejer at hælde 1 tsk Atamon i når det er kølet af, så holder det sig bedre, men husk alligevel at gøre beholderen godt ren. Skyl med Atamonvand, hvis det er en plastikflaske og med kogende vand hvis det er en beholder der kan tåle kogende vand.
Pingback: Stegt flæsk | Strunk Kristiansen
Lige et lille tip til din hårde brune farin. Læg en lille skive æble ned i krukken inden du lukker den af. Eller mange tak for dine opskrifter! Og i øvrigt mener jeg at jeg ikke ved en skid om madlavning 🙂
Hvad man ikke ved, kan man lærer Klaus 😉
Og tak for tippet 🙂
Pingback: Grill kylling | Strunk Kristiansen