Amerikansk cornbread med etole-smør af Andrew Hroza
4 PERS LET 30 MIN + 15 MIN
- 90 g smeltet smør
- 130 g majsmel
- 100 g hvedemel
- 15 g sukker
- 7,5 g bagepulver
- 2,5 g natron
- 3 g salt
- 2 stk. æg
- 360 ml kærnemælk
- Smør, tilsat lidt citronskal
-
Forvarm ovnen på 220 grader.
-
Mix det smeltede smør, æg og kærnemælk godt sammen i en skål.
-
I en anden skål blandes de ”tørre” ingredienser sammen.
-
Langsom blandes de to skåle med hinanden med et piskeris, indtil dejen er blød.
-
Smør alle siderne i en kageform, så dejen ikke sætter sig fast.
-
Bag dejen i 20 min, og lad den køle i 10 min., hvorefter brødet kan serveres.
-
Servér brødet med smør, der er blevet tilført lidt citronskal, eller noget andet, efter dit eget ønske.