Vaca Frita, fik vi på en Cubansk restaurant i Homestead, FL. Casavana Cuban Cuisine, fotoet ovenfor er fra deres menukort. Det svarer ikke helt overens med det der så kom ind på bordet 😉 Du kan se mine og andres anmeldelser på Tripadvisor. Jeg er desværre løbet ind i flere forhindringer, så det bliver en lidt fordansket version jeg laver 😉
- 1 flanksteak
- 1-2 fed hvidløg, deles i kvarter
- 1 tsk kommen
- 1 tsk oregano
- 1-2 gulerødder i store stykker
- 2-3 lauerbærblade
- 1 stor tomat deltes i otte dele
- salt og peber
Det hele kommes i en gryde, eller slowcooker. Bringes i kog og smire til kødet er mørt. Det skal være så mørt at flanksteaken kan deles i tre på tværs af fibrene og strimles med fingrene ! Dette skal man nok først gøre når kødet er kølet af 😉
Jeg har valgt at lave det indledende dagen før. I morgen tager jeg så kødtrævlerne ud af køleskabet og marinerer dem med
- ca. 2/3 dl limesaft
- 3 spsk olivenolie
og lader det så i stuetemperatur i mindst 30 min optil 1 time og 30 min.
Derefter tilsætter jeg
- 1 stort løg i tynde skiver
- 2 spsk koriander blade eller persille
Deler nu kødet op i 2-3 dele.
Det skal nu steges ved høj varme i en pande med olivenolie. Kødet fordeles jævnt på panden i et tyndt lag. Steges til det er sprød på begge sider. – ca. 6 minutter.
Pres frisk limejuice inden servering.
Serveres originalt med sortebønner, madbananer og ris, men da jeg ikke kunne få sortebønner eller madbananer, bliver det med majs !
Flere timer efter