MasterChef – MasterClass ugen
Lækker fiskesuppe med laks, torsk og havtaske
Ingredienser:
- dild
- salt og peber
- 2,5 dl fløde
- revert skal af citron samt citronsaft
- 200 g laks
- 200 g hvid rundfisk (fx kuller, lyssej, torsk)
- 200 g hvid Havtaske eller jomfruhummerhaler uden skald og tarm 😉
- 250 g gulerødder, squash, rød peber, rød chilli (eller hvad man har af grøntsager)
- 7,5 dl fiskefond
- smørklat
Fremgangsmåde:
Fiskesuppe: Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine stave og længder der passer til en ske.
Kom fiskefonden i en gryde og bring den i kog.
Tilsæt fløde og lad det småkoge i ca. 3-5 min.
Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge i ca. 1 min.
Skær fiskestykkerne i mundrette tern og læg det hele i gryden.
Lad igen suppen få et opkog og lad den simre i ca. 1 min.
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt hakket frisk dild eller basilikum (ønskes en kraftigere smag kan man supplere med lidt hønsebouillon).
Til sidst monteres suppen med en smørklat (kan udelades).
Server fiskesuppen straks sammen med godt brød.