Helles hjemmelavet citronpasta med laks

20130508-183356.jpg

20130508-183403.jpg

20130508-183427.jpg

pasta opskrift

per person :

100 gram durum mel 00
1 æg (stue temperatur – æg skal ikke ligge i køleskabet)

til 2 personer brugte Helle

ca 200 gr durum mel 00
2 æg
revet skal fra 1 økologisk citron
citronsaft fra selv samme

ælt det sammen og tryk det godt sammen
brug mere mel, så dejen hverken er tør eller våd.
Andrea fra Spaghetteria sagde at man skulle lægge dejen på underarmen lige ved albuen, lukke øjnene og føle dejens konsistens – hverken våd eller tør !

Når du ruller dejen ud med en pastamaskine, bruger du rigelig med mel, så det ikke klistrer sammen.
For øvrigt må du aldrig bruge vand på din pastamaskine – så er det sagt !

Jeg marinerede laksestykkerne med lidt citronolie og grilledede dem – husk fisk er færdig når de når 65 C, ellers bliver kødet tørt !

Da laksen næsten var færdig, satte Helle pastaen over. Den skal have mellem 2-4 minutter, husk der skal stadig være bid i pastaen !

Skyl pastaen hurtigt under koldt vand og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt god olivenolie eller citronolie, revet parmesan (eller den ost du bedst kan lide) , lidt salt og frisk kværnet peber.
Serverer pastaen med et par håndfulde rucola salat.

Velbekomme

Dette indlæg blev udgivet i mad og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar