2 stk. æbler
3 stk. gulerødder
1 stk. løg
500 g kyllingebryst
1-2 spsk. olie
1-3 tsk. karry
(efter behag)
1 spsk. hvedemel
0,5 l vand
1 stk. bouillonterning
0,5 l mælk evtl en lille dåse kokosmælk
1/2 frisk ananas eller en 1/2 dåse ananas (frisk er bedst)
- Skræl æbler og skær dem i tern. Riv gulerødder og snit løget fint. Skær kylling i strimler.
- Kom en sjat olie i bunden af en gryde eller en wok. Når den er varm tilsættes karry efter hvor stærk retten ønskes. Steg kyllingen godt igennem, og rør godt hele tiden.
- Tilsæt æbler, gulerødder og løg, og svits det godt igennem.
- Så tilsættes en spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes ca. 1/2 l. vand sammen med boullionterningen. Når dette er kogt igennem, tilsættes mælk. Der smages til med salt peber og evt. ekstra karry.
- Lad retten simre i ca 20 min.
- Portionsanret ! Øs ris i en dyb tallerken (måske ikke lige så meget som jeg gjorde på min tallerken 🙂 ) tilsæt kold ananas og derefter den varme kylling i karry.
- Retten serveres med ris eller flutes. Drys evt. med kokos.
Funchs Adolf & Heinrich Sauvignon Blanc Steiermark 2015 passede perfekt til !
Velbekomme