Den nemme løgsuppe
8 personer
1 kg. alm hvide løg
ca. 6 spsk god olivenolie
3 spsk hvedemel
2 l. hønseboullion
2,5 dl madlavningsfløde
50-60 g. smør
salt
peber
lidt revet muscatnød
og et skvæt hvidvin
Skær løg i halve skiver og tern – sådan at der er lidt forskellig tekstur
Varm olien i gryde, og tilsæt løgene. Drys med lidt salt, så løgene ikke så let brænder på. Når løgene er godt blancheret, tag dem da af blusset og tilsæt hvedemel. Rør godt rundt.
Kog 2 liter vand, og tilsæt boullion terningerne til. Når de er opløst i vandet, hæld det da til løgene. Lad suppen koge op.
Tilsæt fløde og lad koge op igen.
Tilsæt smør.
Smag til med salt, peber og evt. riv lidt muskatnød. Muskatnøden giver suppen lidt bid, men brug ikke for meget.
Lad suppen småkoge i 10 min. og så er den klar til at spise ?
Egner sig også til at fryse ned, hvis der er noget tilbage