Vi var i går på besøg hos vores gode venner Tina og Steff.
Bare fordi det løb lidt af med mig sidst, de var på besøg hos os, og kom til at lave syv retter, skulle de naturligvis lige overgå antallet af retter i går 😉
Så vi startede med et glas champagne ( Perrier-Jouët Grand Brut, en fantastisk champagne) og denne menu :
Første ret var Hummer Bisque og Hummer Tartar med hjemmebagt brød!
Er du så færdig, hvor var det lækkert. Hummer Bisque var lavet og flamberet med Pernod – opskriften finder du her: Hummer Bisque.
Brødet var også rigtig lækkert. Krummer var lige som den skulle være, lidt eleastisk – den helt rigtige fugtighed, smør var helt overflødigt !
Næste ret var Tun steak med wasabi creme.
Rigtig lækkert, specielt wasabi cremen var lige tilpas stærk. Dertil en Chardonnay Viognier 2013 fra La Châsse, Chardonnay Viognier 2013 – et perfekt valg !
Så havde de købt sommertrøfler i Trøffelhuset.
Kammuslinger med sommertrøffler, lakserogn og hjemmebagt brød.
Kammuslingerne var stegt helt perfekt. En lækker ret og visuelt meget flot !
Så nåede vi frem til fasanen !
Saltimbocafasan med druer glace, blåbær puré og falsk svamp, lyder det ikke bare helt fantastiskt ?
Fasanbryster med ost og salvieblade, pakket ind i parmaskinke – stegt i smør !
Den falske svamp, er en kartoffel som er brændt på toppen. “Jorden” ved siden af er champignon. Vindruerne er lavet ligesom man laver brunede kartofler og smagte fantastisk. Det er så forøvrigt første gang, at jeg har fået fasan, som ikke var tør og kedelig. En rigtig lækker og velkomponeret ret !
Dertil og til de næste to retter fik vi denne lækre rødvin.
Hovedretterne – de kommer nu:
Kalvefilet med bacon og Waldorfsalat
Utroligt at der stadig er plads til at spise mere, men det er simpelthen så lækkert, at det bare glider ned 🙂
Dernæst kalvetatar med vagtel æg og kinesiske skarlotteløg.
Meget lækkert og flot serveret !
Jeg skulle nok havde skippet frokosten !
Endelig desserterne
I whiskey, flamberede friske figner med vanille is, vanille creme og vanillestang (lavet i chokolade), dertil en Burmeister Vintage Porto 1998 portvin. Det er ikke sidste gang vi får flamberede figner !
SÅ, for lige at overgå mine syv retter sidste gang, skulle vi også have ost, skinke og dadler og Bornholmske rugkiks.
Rigtig lækker var det – men der er jo ikke fordi man er sulten mere, at man bliver ved med at spise 😉
***** 5 stjerner herfra – fantastisk lækkert alt sammen 🙂
Tusinde tak for en rigtig hyggelig aften fra os begge !