In english, look a little further down !
Dette er min farmors opskrift, som min far lavede dem. Min far havde opskriften i hovedet. Da jeg var teenager, måtte jeg tvinge ham til at veje 500 gram mel af og så igen veje det mel han ikke havde brugt, for at jeg kunne lave denne opskrift !
4-6 personer:
- ca. 400 gr hvedemel
- 2 hele æg
- 50 gr. gær
- ca. 1 L. sødmælk
- kernerne fra 7-8 hel kardemomme (som knuses i en morder)
- revet skal fra 1 økologisk citron (ingen rester af sprøjtemiddel)
- 2 tske sukker
- 1 tske fint salt
Gæren udrøres i mælken
tilsæt æg, sukker og salt og rør godt
tilsæt mel og citronskal – rør godt, så der ikke er nogen klumper
konsistensen skal være tyk, men stadig flydende
steges i svinefedt – ca 1/3-1/2 tske i hvert hul
varm æbleskivepanden op i 10 min inden du starter !
lidt over middel varme – det tager ca. 4-5 min for hver omgang – læg dem på et stykke køkkenrulle først, det suger lidt af fedtstoffet
brug en alu strikkepind til at vende æbleskiverne – se hvordan her —> https://www.youtube.com/watch?v=MAjLgUcxgKM
serveres frisklavet og lune med sukker, flour melis eller syltetøj
PS i gamle dage puttede man et lille stykke æble ind i hver, hvoraf navnet !
APPLESKIVER
This is a recipe from my Grandmother, who thought my father to make aebleskiver – and I watched him make them one day and wrote it down, when I was still a teenager 🙂
- about 400 gr. wheat flour
- 2 whole eegs
- 50 gram fresh yeast or 11 grams dry yeast
- about 1 L. whole milk
- fresh pounded kernel/seeds from 7-8 whole cardamom
- grated lemon peel from 1 lemon
- 2 teaspoon white sugar
- 1 teaspoon fine salt
In a bowl, mix milk, yeast, sugar and salt.
Add the two eegs, cardamom
Mix well
Add four and mix well, so that there are no lumps
The consistent should be like thick pancake mix
Let it sit for about 1 hour.
Use an apple dumpling pan and fry them in lard (pork fat) on medium heat – about 1/3-1/2 teaspoon lard for each hold.
Using lard, makes the aebleskiver crisp
Watch this video – how to cook aebleskiver —> https://www.youtube.com/watch?v=MAjLgUcxgKM
We eat them together with jam or white sugar or flour granulated sugar while the are still warm