Bare burgere

20130512-185834.jpg

Bløddej

Opskriften har jeg fra Fredstone

450g bløddej

Opskrift på Bløddej

  • 2 ½ dl. Vand eller mælk (evt. halv af hver)
  • 1 æg
  • 50 g. gær
  • 45 g. sukker
  • 5 g. salt
  • 100 g. smør eller margarine (stuetemperatur)
  • 600 g. hvedemel

Overnævnt opskrift giver ca. 1080 g. dej.

Fremgangsmåde.:

Uanset hvad vi laver i køkkenet eller ved grillen er det altid en god ide, at alle ingredienser er vejet af inden vi begynder at ælte dejen.

  1. Kom mælk/vand, æg og gær i en køkkenskål eller en køkkenmaskine og opløs gæren.
  2. Tilsæt sukker, salt og smør/margarine.
  3. Tilsæt melet, hold dog lidt tilbage, til at justerer konsistensen med.
  4. Æltes dejen i en køkkenskål, tages dejen op når den er sammenhængende og æltes videre på køkkenbordet.
    Æltes dejen i hånden er det en god ide, at krydsælte med begge hænder (skiftevis med højre og
    venstre hånd) – tryk med højre hånds håndrod ned i dejen samtidig med, at dejen presses væk fra
    kroppen, dejen vil under denne fremgangsmåde rulle – således, at der kommer spænd i dejen.
    Samme fremgangsmåde bruges med venstre hånd.

Når dejen føles spændstig, glat og ens i struktur er dejen æltet tilstrækkelig. Drys lidt mel i køkkenskålen og lad dejen hæve i skålen, tildækket med et stykke plastik.

Da der er ret go’ gang i bløddejen pga. gær og sukkermængden er 15 min. tilstrækkelig i hviletid.

Jeg lod dejen hvile i 30 min. Formede burgerboller og satte dem på en plade, hvor de fik lov at hvile i yderligere 15 minutter inden de blev bagt på grillen ved 200 C i 15 minutter !

Dejen kan nu forarbejdes til det man ønsker at lave.

  • Burgerboller 90 g. pr. stk.
  • Krydderboller 85 g. pr. stk.
  • Alm. Boller 65 g. pr. stk.
  • Pølsebrød 60 g. pr. stk.
  • Pølsehorn
  • Dej til en klippet bløddejsstang 150 g. pr. stk.

20130512-185847.jpg

Det hakkede oksekød købte vi i Torpegård slagterbutik. Krydrede farsen med BBQ krydderi, salt, peber og North Caroliner Vinage Sauce.

20130512-185905.jpg

20130512-185922.jpg

20130512-185935.jpg

20130512-185943.jpg

20130512-185953.jpg

Fastfood restauranter ‘go home’ ! Mine tre burgere (kunne godt havde nøjes med to) har vel kostet alt i alt med tilbehør max 60 kroner. Der er yderligere fem burgerboller tilbage ! Jeg havde betalt det dobbelte på en fastfood restaurant og så havde det ikke tilnærmelsesvis smagt så godt som dem jeg lavede ! Tidsmæssigt har jeg vel brugt det samme som hvis jeg var kørt efter burgere ! Tænk over det næste gang du får lyst til burgere.

20130512-190001.jpg

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar