500 gr. hvedemel
50 gr. gær
2,5 dl lunken mælk
100 gr. smør
50 gr. sukker
1 æg
1 spsk. kardemomme – jeg bruger hel kardemomme ca. 20 kapsler
150 gr. rosiner
kold kaffe eller mælk til pensling
- Ælt alle ingredienser undtagen rosiner til en dej. Dejen skal æltes godt igennem, så den bliver blank – pas på ikke at bruge for meget mel, så bliver bollerne tørre.
- Dæk dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
- Slå dejen ned. Ælt rosiner i. Form ca. 20 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne dækkes til og efterhæver i ca. 20 minutter.
- Lav et kryds med en skarp kniv eller sake i hver bolle. Pensles med kold kaffe eller mælk. Bages ca 15 min ved 200 grader.
10
10
10
10
10
10