Forloren hare med waldorfsalat
Forloren hare til 4 personer i to dage:
- 1 kg. hakket kalv og flæsk fra slagteren
- 1 dl. sødmælk
- 2 løg, revet
- 2 æg
- 4 spsk. hvedemel
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Lidt rasp til at rulle haren i.
- 100 g. røget spæk i mindre stykker.
- 150 g. bacon i skiver.
- 3 dl. sødmælk.
- 2 – 2 1/2 dl. piskefløde.
- 2 spsk. ribsgelé
- Sovsekulør
Rør kødet med mælk, æg, revet løg, salt, peber og hvedemel.
Form kødet til et farsbrød og rul det i rasp.
Læg det i et ovnfast fad, som lige netop rummer det, bliver fadet for stort fordamper mælken under tilberedningen.
Stik stykker af røget spæk ned i “haren”. Når spækket ligger i overfladen er det lettere at tage ud ved servering.
Drys lidt mere rasp på toppen og læg baconskiver hen over, stik enderne ind under “haren”
Hæld mælken i bunden af fadet og læg et par skiver spæk i mælken.
Bag ved 200 g. i ca. 50 min. Endelig IKKE varmluft, så fordamper mælken hurtigt.
Tag fadet ud efter ca. 40 min. og si væden over i en lille gryde.
Imens du laver saucen, stiller du “haren” tilbage i ovnen og giver den 10 min. mere uden væde. Tænd evt. for grillvarme til sidst, hvis “haren” mangler sprødhed på toppen.
Sovsen
Hæld fløden ved væden i gryden og tilsæt 2 spsk. ribsgelé samt lidt sovsekulør.
Varm sovsen godt igennem, smag til med salt og peber og evt. mere ribsgelé. Jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand.
Waldorf salat
- 3 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
- 2 æbler, skåret i små tern
- 150 g grønne vindruer, halveret
- 75 g valnøddekerner
- Dressing
- 1 1/2 dl creme fraiche 18 %
- 1/2 dl piskefløde
- 1 tsk rørsukker
- salt og friskkværnet peber
- en smule citronsaft eller æbleeddike
Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre.
Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.
Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.
Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.
Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike. Vend dressingen i salaten.
Bon appetit