Der var tilbud på en side laks. Dette stykke manglede halen – nok pga vægten, men passede perfekt til, hvad jeg havde i tankerne.
Jeg skar skindet af. Egentlig skulle jeg havde lavet sprød skind, men det havde jeg hverken tid eller overskud til.
Jeg rev det gule af en citron og skar den i skiver, som jeg anbragte oven på laksen, inden jeg vakuumpakkede den.
Så ned i mit sous vide kar – 55 grader C i 20 minutter. Jeg bruger en sten til at holde fisken nede med – det virker fint 😉
Reginette pasta er lidt tykkere en andet pasta og skulle derfor have lidt længere tid – 13-14 minutter.
I mens kogte jeg en 1/2 l. piskefløde lidt ind og kom en stor skive mellemlagret skæreost i, sammen med lidt revet muscatnød. Tilsatte så den revet citrolskald. Jævnede den med lys sovsejævning og smagte sovsen til med salt og peber.
Sådanne ser det også ud hos os – gryderne på bordet – vi skal jo selv rydde op 😉
Jeg skulle havde taget et foto, da jeg skilte laksen i flager – den var dyb rød inden i. Helt fantastisk lækker !
Rosé Spätburgunder Weißherbst – fra Hildegard von Bingens kloster i Rüdesheim, det eneste kvindekloster i Tyskland, som laver vin – Den passede perfekt til laksen.