sådan lyder det i dag i Politiken. For dem som ikke læser hele artiklen og opskrifterne og ikke er den der normalt handler, så tror vedkommende nok på dette og vil så, næste gang der er en diskussion omkring SU og hvad unge bruger penge til, referer til at man sagtens kan lave billig mad og de unge bruger pengene på cafe besøg og øl !
Ved ikke lige hvordan man regner det ud. Går man ud fra at der er ting man bare har og som derfor ikke koster noget, eller går man ud fra et gennemsnit, hvor man har været på storindkøb og bruger ingredienserne over en længere periode (så er der nok nogle retter man bliver rigtig trætte af !) ?
Lad os bare tage en af dem : http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1729189/nakkekotelet-i-oel-med-perlekorn/
Nakkekotelet i øl med perlekorn, ser jo rigtig lækkert ud.
Opskriften er:
Til 1 person
1 nakkekotelet
1/4 dl øl
1 tsk. tørret timian
1 spsk. olie
Salt og friskkværnet peber
Lun salat
1 majskolbe
50 g kogte perlekorn (perlebyg, perlerug, perlehvede)
1 tomat
1 løg
1 spsk. olie
Søren Kyed som står for denne opskrift skriver, at man kan købe en kotelet til cirka kr. 7,- – sgu ikke der hvor jeg kommer, med mindre det XXL køb, så kommer man måske ned på denne pris for en lille tynd fadkotelet.
20 kotelet
5 majskolbe
3 tomat
1 løg (hvis man køber 1 kg)
3 perlebyg 250 gr koster kr 15
20 tørret timian, hvis man ikke lige har det
4 øl
—
56 i alt og så går jeg ud fra at de 20 kroner til timian også dækker olie, salt & peber
Altså langt fra de 20 kroner der bliver snakket om !
Det samme gælder for:
Bagt sommersalat med honning-sennepsdressing og sild – http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1729177/bagt-sommersalat-med-honning-sennepsdressing-og-sild/
Spaghetti med Aoli, holder sig under kr. 20, hvis man undlader pecorino osten !
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1729190/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino/
Tortilla med tomatbrød (som er æggekage med kartofler !) holder sig nok lige under kr. 20,-
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1729176/tortilla-med-tomatbroed/
Pizza med squash – http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1729388/perfekt-pizza-med-squash/
Holder sig også lige under, men hvem ville ikke være sulten 2 timer efter ?
Tricket må være at lave en madplan/indkøbsliste for f.eks to måneder og så regne gennemsnitsprisen ud og se om man kan holde sig under 20,- – er der nogen der griber den bold, jeg vil gerne hjælpe ?