Parmesan Panna Cotta med rejer, dildolie og kærnemælkskaviar
Her er forretten som du med fordel kan starte på dagen før !
Panna cottaen, dildolie og kærnemælkskaviar kan sagtes laves 1-2 dage før.
Opskriften er til 4-6 personer
Parmesan Panna Cotta
- 300 ml fløde
- 120 gr revet parmesan
- 2 blad husblas
Udblød husblas i koldt vand
Varm fløden op – må ikke koge !
Tilsæt frisk revet parmesan. Rør rundt til det er opløst
Vrid vandet ud af husblasen og tilsæt den. Rør rundt til det er godt blandet sammen.
Hæld på glas/skåle
Stil dem i køleskabet i minimum 2 timer.
Kærnemælkskaviar
- 1/2 L Kærnemælk
- 3 gram Agar Agar
- 1 L kold rapsolie
Hvis du varmer kærnemælken langsomt op til 65-70 C, så skiller ostedelen og vallen. Sigt vallen fra – Det er den vi skal bruge – ostedelen kan du lave smørreost af – se opskrift her
Vallen koger du så ind til halvdelen – altså 2,5 dl
Smag til med salt
Tilsæt Agar Agar og giv det et opkog mens du rører rundt, så det bliver godt fordelt.
Hæld vallen over i en skål og lad den afkøle til ca 47-45 C.
Tag olien ud af køleskabet og hæld den over i et højt glas eller kande.
Når kærnemælksvallen har nået ca 47 C hælder du den over på en sutteflaske (dem med 2 tutter er nemmest at bruge), hvorefter du drypper vallen i den kolde olie. Hvis du har en Caviar-Box hælder du vallen i den underste skål og bruger sprøjten til at suge vallen op i alle sprøjtehovederne, hvorefter du drypper i olien. Gentag indtil du er færdig, eller ikke kan få mere op ! Sutteflasken med 2 hoveder er den hurtigste, men Caviar-Box’en laver de flotteste kaviar !
Lad kaviaren stå lidt i den kolde olie førend du sier dem fra og skyller i koldt vand. Når de er renset, hælder du dem over i en ren beholder med kold vand og sætter dem i køleskabet indtil du skal bruge dem.
Dildolie
- Et stort bundt frisk dild
- 250-300 ml smagsneutralolie – jeg bruger rapsolie
Skyl dilden grundigt og slyng den tør
Det hele blendes i 10-20 minutter. Jeg gør det i 20 minutter i vores Krups Prep.
Du skal først si olien dagen efter, så holder den bedre på farven ! Hæld den over på sutteflaske, så er den nemmere at doserer, når du skal anrette.
Rejer
- 150 gr frosne rejer
På dagen:
- sir du olien og hælder den på en sutteflaske
- rejerne tør du op på dagen og sørger for at skylle dem godt og lad dem dryppe af.
- panna cottaen, dildolie og krænemælkskaviar tages ud 10-15 min før servering
- anrettes:
- hæld olie på panna cottaen
- tilsæt rejer
- pyntes med spiselige blomster/blade (Jeg bruge blomster og blade fra skovsyre, blade fra tallerkensmækkere, blomster fra basilikum)
- tilsidst tilsættes kærnemælkskaviar
Velbekomme