Pulled pork Sous vide

Pulled Pork Sous vide – start 3 dage før den skal serveres !!

Pulled pork

Start med at læse hele opskriften 😉 

  • 1 nakkekam
  • dit favorit BBQ krydderi
Pulled Pork
  1. Nap en stor nakkesteg og skær den i TYKKE koteletter på ca. 8 cm. – jeg fik 4 stykker ud af den steg jeg brugte. Du kan ikke bruge alm. koteletter da kødfibrene så vil være alt for korte til en rigtig pulled pork.
  2. Spræng kødet i en 8% saltopløsning, 3% sukker – altså 80 gram salt og 30 gram sukker pr. liter vand.
  3. Spræng stykkerne minimum 6 timer – gerne det dobbelte – mit fik ca. 19 timer
  4. Stykkerne tørres af, krydres godt med BBQ krydderi og vakuumpakkes enkeltvis.
  5. I sous vide ved 67 grader i 24 timer.
  6. Efter vandbadet pakkes kødet ud og tørres. Saften fra poserne hældes i en gryde og reduceret til ca. det halve.
  7. Læg stykkerne på en meget varm grill og brænd dem af på alle sider – Kom gerne lidt røgesmuld på kullene eller et stykke vådt træ fra et frugttræ. Hermed får kødet den autentiske røgede smag.
  8. Hvis du bor på 4 sal og ikke har en altan – så giv den ½ time under ovnens grill så den bliver lidt branket.
  9. Et sidste trick er, at man kan brænde nogle fed hvidløg helt sorte og rive dem hen over stegen – dette giver også tilnærmet grillsmag.
  10. Tag kødet og kom det i et fad.
  11. Skil det af med 2 gafler og bland den reducerede sauce i.

Det er nok den bedste pulled pork jeg har lavet til dato !

Tag en Gourmet brioche bolle (fra Meny) og kom lidt BBQ sauce i den øverste og kød oven på. Fordel en skefuld coleslaw (fået næsten færdig i supermarkedet, der er ingen grund til at lave til en hel hær) oven på og så underbollen – vend den så 180 grader.

Klar til at blive shredded

 
BBQ Sauce
  • 1 dl æble eddike
  • 4 tsk. ketchup
  • 1 tsk. salt
  • chilipulver eller tabasco
  • 1 tsk. Brun farin
  • Peber
  • lidt røget paprika
  • lidt flydende røg

Det hele blandes sammen – tilsæt evtl lidt mere ketchup, hvis saucen er for tynd. Den skal være kraftig ; stærk, sød og sur – der bruges ikke så meget, så den skal virkelig smage af noget, hvis den skal komme til sin ret i burgeren !

Frys resten ned i portioner der passer dig. Så er det væsentligt hurtigere at få en pulled pork burger. 

Wupti du har en herre burger med smagen af det sydlige USA.

Anova sous vide stav med bluetooth og wi-fi

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar