Ravioli med ricotta

Raviolidej

  • 2,5 dl semolina mel
  • 2,5 dl alm hvedemel
  • 2 teske salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 4-6 spsk vand

Bland alle ingredienser sammen. Du kan bruge en foodprocessor eller en alminde køkkenmaskine med piskeris (altså den store flade ) Det ender med en masse smuler som så skal trykkes sammen og æltes og æltes og æltes lidt mere til dejen er lækker glat og smidig. Pak dejen ind i folie og lad den trække i køleskabet minimum 30 minutter eller til dagen efter, hvis du er i god tid. Tag dejen ud lidt før du skal bruge den, så den ikke er sten hård !

Ricotta

Helle havde lavet Ricotta efter en opskrift fra www.kvalimad.dk – http://www.youtube.com/watch?v=4s4sissMAM4

  • 2 l sødmælk
  • 1/2 dl hvid eddike (eller 1,5 dl citronsaft)
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt

Bring mælken i kog.

Bland vandet og eddiken sammen så du har 1 dl vand/eddike blanding klar.

Når mælken begynder at simre hælder du noget af eddikeblandingen i og rører rundt imens.

Mælken begynder så at skille i ostemasse og valle pga. syren og varmen. Ostemassen er klumperne og vallen er det flydende.

Du bliver ved med langsomt at hælde mere eddikeblanding i og røre rundt. Når vallen bliver gullig og gennemsigtig er ricottaen færdig.

Si blandingen så kun ostemassen er tilbage.

Behold ostemassen i sien og skyld den under en rindende hane eller en skål med kold vand. Findel den med fingrene så alt syresmagen kan blive skyldet ud.

Kom den skyllede ostemasse op i en skål og bland saltet i. Fordel det godt.

Afhængig af hvor fast du vi have osten kan du presse og forme den. Det nemmeste er at komme den i en form og så lægge noget tungt på. Hvis vandet kan løbe fra så bliver den presset.

Du kan bruge en gammel dåse fra dåsetomater, som du har åbnet med en dåseåbner der ikke giver skarpe kanter.

Du kan også lade den blive i sien, eller komme den ind i noget ostelærred, og så lægge noget tungt oven på. Jo tungere vægt jo fastere ost. Selv nøjes Helle med at presse den godt ned i formen, og så havde hun ellers ikke mere vægt på, mens den stod i køleskabet natten over.

Ricottafyld:

  • 250 gram ricotta
  • 100 gram smøreost med smag efter behag
  • revet skal fra 1 øko citron
  • 1 dl revet parmesan ost
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk vand
  • salt og peber

Du kan også tilsætte frisk spinat – men så skal du huske at hakke den i fine stykker, hvis du bruger en raviolirulle 😉

De fyldte ravioli skal have ca. 4 minutter i kogende vand tilsat salt og lidt olie.

Hvis du ikke serverer en sovs til eller drypper dem med lidt olie, kan du bare brune lidt smør og vende raviolien i det og evtl rive lidt hasselnød og parmesanost over 

Dette indlæg blev udgivet i opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar