- 200 g sukker
- 2 spsk. cidereddike
- 3 dl vand
- 4-5 rosenhoveder (hyben- eller haveroser)
Kom vand, sukker og eddike i en gryde og giv det et opkog.
Denne opskrift bliver siruppen tyndflydende, hvis du ønsker den tykkere, skal du koge lagen ind, men pas på at sukkeret ikke brænder på i bunden.
Tilsæt rosenbladene, når lagen har den ønskede konsistens og tag gryden af varmen.
Hæld over i et glas. Siruppen skal trække i mindst 12 timer, før du kan bruge den.
Du kan godt si rosenbladene fra, men de er faktisk ret dekorative og hvis du ikke har skrevet på glasset, hvad det er, er det nemmere at se 😉
Siruppen kan holde sig 3-4 uger i køleskabet.
Kan bruges til yoghurt, tykmælk, ymer, etc – i pandekager, vafler, over eller i is, i lemonade, i vand, marinade til jordbær, til fyld i macarons osv…!
10