INGREDIENSER
-
- 1 bdt.dild
- 1 stk. rødløg
- 125 g smør
- 2 spsk. kapers
- 4 tsk. salt
- 0.5 stk. spidskål
- 2 spsk. olie
- 600 g Små kartofler
- 1 bdt. persille
- 1 stk. Økologisk citron
- 0.5 tsk. peber
TILBEREDNING
- Kog kartoflerne i vand med 2 tsk. salt i cirka 20 minutter. Hæld vandet fra, og knus dem groft med et piskeris.
- Hak dild og rødløg fint.
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel.
- Kom dild, rødløg, kapers og 1 tsk. salt i det brunede smør.
- Del spidskålen i kvarte. Steg den i olie på en varm pande i 4 minutter.
- Bag spidskålen færdig i ovnen ved 150 grader i 5 minutter.
- Hak persillen. Riv citronskallen.
- Kom persille, citronskal, 1 tsk. salt, peber og saft fra en halv citron i gryden med kartofler. Smag til.