Tandoorikylling med mynteyoghurt
- 1 kylling som deles i vinge/overlår/underlår og 4 x hvidt kød
- 2 dl græskyoghurt 10%
- 2 fed hvidløg, kan undlades eller erstattes med ramsløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 tsk tandoori masala
- 1 tsk cayennepeber
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk honning
Parter kyllingen, hvis du ind i mellem laver kyllingeskind, kan du godt tage skindet af og fryse det ned til en anden gang. Skindet bliver alligevel blødt !
Bland de resterende ingredienser til marinaden.
Vend eller pensel kylligestykkerne i/med marinaden og lad dem trække 2-3-4 timer i en bradepande.
Steg dem i ovnen ved 180 grader C i 45-50 min. Overfladen skal have taget farve, hvis ikke inden de sidste 10 min, så skrue temperaturen op til 220/230 grader C.
Mynteyoghurt
- 3 dl græsk yoghurt 10%
- fintrevet skal og saft af en økologisk citron
- 1 tsk honning
- 1/2 bundt finthakket mynte
- lidt revet muskatnød
- salt og peber
Bland det hele samme og lade det i 5 min inden servering
Tikka masala
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl piskefløde
- salt
- peber
- frisk koriander
- olie
- 2 store fed hvidløg, finthakket (Kan undlades eller erstattes med ramsløg pulver)
- 1 frisk rød chili, finthakket og uden kerner eller 2 røde peberfrugter skåret i mundrette strimler
- 2 tsk stødt paprika
- 1 tsk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
Svits hvidløg og chili eller peberfrugter i olie ved jævn varme i ca. 1-3 min. tilsæt så spidskommen, karry, paprika, salt og peber og steg videre i 1 min.
Rør tomaterne og fløde i, skru ned på svag varme og lad saucen koge lidt ind.
Server med friskkogte basmatiris og et drys frisk koriander, og et hjemmebagt naan brød.
Naan brød
Ingredienser til 5 store eller 10 små brød
- 2,5 dl lunkent vand
30 g gær
1 dl yoghurt natural eller græsk yoghurt 10%
1 æg
1 dl smeltet smør
10 g salt
10 g sukker
650 g hvedemel
Opløs gær i vand og bland sukker og salt i. Stil det til side i 5-6 minutter. Ventetiden kan godt undlades, men den forbedrer hævningen.
Bland yoghurt, æg og smeltet smør i en stor skål. Tilsæt så gærblandingen og bland godt.
Tilsæt mel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt – 10-12 minutter i hånden eller 8 minutter i røremaskine (3 minutter ved lav hastighed og 5 minutter ved højeste hastighed).
Lad dejen hæve 1-2 timer, til den er vokset til dobbelt størrelse.
Del dejen i 6 lige stor stykker – og lad dem hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
Form brødene flade med hænderne eller rul dem flade med en kagerulle.
Pensl brødene med lidt olie eller smeltet smør og drys dem eventuelt med det, du har lyst til. Jeg har lavet nogle med sort salt og med egyptisk dukkah.
Bages i grillen på bagestem/pizzasten ved fuld blus på alle brændere i 6-10 min alt efter størrelse