Torsk og tomat til 2-4 personer
- 1-2 torskefileter
- 6-8-10 friske tomater
- 1 zittauerløg
- 1-2 forårsløg
- 1 gul eller rød peberfrugt (evtl. 1 chili, hvis du vil have noget spark i retten)
- skal fra 1/2 øko. citron
- hakket peberurt
- 18% madlavningsfløde (1/4-1/2 L alt efter hvor stor en portion du laver)
- salt og peber
- salte peanuts
- 1 dl. ris til hver person, koges i 1,5 dl vand tilsat salt i 12 min og hviler i 12 min.
Har du lidt svært ved, at få taget sig sammen til at spise fisk, så er denne ret lige noget for dig !
Retten tager ikke mere end de 2 x 12 minutter det tager at lave risen !
Start med at sætte ris over – jeg bruger Basmati ris.
Halver og skær løget i skiver, svits det i en gryde til løgene er klare.
Imens skærer du tomaterne og forårsløg i stykker og peberfrugten i strimler.
Tilsæt tomater. Når tomaterne er kogt lidt ud tilsætter du forårsløg og peberfrugt.
Skær torskefileterne i mundrette stykker
Tilsæt nu madlavningsfløde, den skal være så flydende at torskestykkerne har noget at simre i. Tilsæt 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, så sovsen tykner.
Når der er 4 minutter tilbage for risene, tilsætter du torskestykkerne til tomatsovsen. Skru lidt op for varmen så du er sikker på at det simre. Rør forsigtigt rundt med jævne mellemrum, så den ikke brænder på i bunden.
Tilsæt revet citronskal
Hak en håndfuld salte peanuts og stil dem på bordet i en lille skål
Smag til med salt og peber – har du peberurt, bruger du det !
Så er retten klar. Det smager virkelig godt !