Diningweek 2017

Uge 7 er vinterferie i Danmark og den mest stille uge for restaurationerne, lige indtil Diningweek blev lanceret 😉

I år tog bestillingen lidt overhånd og vi fik bestilt og betalt til 6 arrangementer på 8 dage. Så er pladen næsten også fuld !

Jeg lister dem lige op i den rækkefølge vi har bedømt dem

  1. Restaurant Wohlert
  2. Restaurant MES
  3. Kroghs Fiskerestaurant
  4. Gilleleje Badehotel
  5. Hotel Strandparken
  6. Ristorante L’imperatore

Restaurant Wohlert, Ermelundsvej 6, Gentofte

En klar vinder !

De har forstået konceptet med at bruge ugen til at reklamere for deres restaurant. Som noget extra fik vi et glas Cava og derefter en appetizer som var sidste år Diningweeks meget roste forret.
Forret
Pocheret torsk – hasselnødder– blomkålspuré & crudité Reduceret fløde skilt med brøndkarse

Hovedret
Tyksteg af kalv– rødbede i mørke bær – syltede rødløg
Croquette med urter og sauce med rødvin

Dessert
Chokoladekage – grøn æblesorbet og saltkaramel –
Blåbær som gele og crumble

Vi var to der skulle køre bil og derfor ikke kunne bestille vinmenu, så blev vi tilbudt at dele en vinmenu, så vi kun fik halve glas – Skide smart !!!  🙂 🙂

Maden var super lækker. Servicen var utrolig professionel og meget søde.

Det er bestemt ikke sidste gang vi har spist her !

 

De tre næste pladser, var utrolig tætte.

Restaurant MES, Jarmers Plads, København

Restaurant MES, Jarmers Plads, København

Ny restaurant i København og det lover godt. Deres motto er: Affordable luxury !

Vi tilkøbte 3 x snacks, som jeg selvfølgelig ikke rigtig kan huske hvad var, men hyggelige var de !

Forret
Agurk – søkogte rejer – friskost

Hovedret
Kalvespidsbryst – ribs – blød kartoffel

Dessert
Chokolade – blå viol – sort oliven

Rigtig hyggelig atmosfære. Udsøgt service – det emmer af luksus !

Maden var både spændende, velsmagende og tog sig godt ud. Her kommer vi også igen !

Kroghs Fiskerestaurant, Gammel Strand 38, København

Restauranten var aflåst da vi kom 5 minutter før vores seating. 😮 Det er lidt underligt, at skulle stå udenfor og vente på at måtte komme ind. Men da vi fik lov at komme ind, var personalet også klar !

RIMMET BORNHOLMSK VILDLAKS
Muslinger – æble – glaskål

TORSK BAGT I BRUNET SMØR OG MANDLER
Røgede rejer – spidskål – kartoffelpuré

HVID CHOKOLADEMOUSSE
Pæresorbét – mynte & malt crumble – granité

Maden var superlækker. Vi fik en vinmenu til og den passede perfekt !

Personalet var utrolig professionelle og rigtig søde – Tak for mad – vi kommer igen !

Gilleleje Badehotel, Hulsøvej 15, Gilleleje

Jeg igennem flere år forsøgt at få bord her uden held, så da de var tilmeldt Diningweek, fik vi chancen 🙂 Og hvor er der hyggeligt !!!

Terrine af Vesterhavskulmule
med estragoncreme, noritang & sprødt
***
Braisseret Oksetyksteg
med timian fra strandstien, variationer af jordskokker, glacerede gulerødder
& timian-hvidløgs-sky
***
Citron-Marengs Tærte
serveret med karameltuilles & syltet citron

Maden var rigtig lækker. Betjeningen rigtig sød og så var der bare en afslappet stemning, som der skal være på et Badehotel – Her kommer vi også gerne igen, hvis vi kan få bord !!

Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, Holbæk

Jeg er født og opvokset i Holbæk og har aldrig spist i Strandparken ! Nu kom muligheden. Jeg havde, i en eller anden avis, læst, at der var kommet nye folk til og at det skulle være godt. 

Intentionerne var der også – men de kom ikke helt i mål. Det kan godt være at menuen ligger på bordet, men man må gerne præsentere maden og der hører 1 flaske S.Pellegrino vand til hver 2 personer !

Forret
Rimmet Torsk, blomkålssuppe, hasselnødder, æbler, kaper og brunet smør.

Hovedret
Sprængt oksespidsbryst, stegte skorzonerødder, grønkålspure, grov kartoffelmos med estragon, jordskokchips og skysauce tilsmagt med estragon.

Dessert
Øl panna cotta, lavet på sortebrøderne fra Næstved bryghus, æblesorbet samt søde- og salte nødder.

Min torsk var for tyk og ikke rimmet nok. Blomkålssuppen var nærmere en puré. Smagen var fin nok. Hovedretten var super lækker – et lille kursus i plating – og denne ret havde lignet en halv million !

Desserten – hmmm Øl Panne Cotta og æblesorbet, passer ikke sammen og det passede heller ikke rigtig til noget andet. Havde de nøjes med æblesorbeten havde der været sammenhæng – synes jeg !

Ristorante L’imperatore, Olufsvej 2, København

L’imperatore betyder Kejseren – om det referer til Kejserens nye klæder, ved jeg ikke. Hvis man går efter en autentisk italiensk restaurant med typisk italiensk indretning, dårlig akustik og tjenere der allerede fra start udstråler, at dette her synes de eddermaneme er en dårlig idé – så er du kommet til det rette sted !

FORRET:

Råmarineret sværdfisk & tunfisk m. mangocreme
Muslinge suppe (Guazzetto di cozze)
langtidsmodnet bresaola (Bresaola nostrana)

HOVEDERET:
Pistacie gratineret guldbars filet m. grillet calamari med en cremet salmorigano

DESSERT:
Homemade citron sorbet m. vodka og frisk peber toppet med mynteblade

Se engang på mine fotos af ovenstående retter – sammenlign dem med fotos fra de andre restauranter – der er jo kæmpe klasseforskel.

Tun-/ sværdfisk og bresaola (lufttørret, saltet oksefilet) var på en tallerken og altsammen med mangocreme. De havde ikke flere skåle – så jeg fik min muslinge suppe i to dessert tallerkner. 

Guldbars fileten var død og hvidvinen var underlig tynd.

Desserten var til gengæld lækker.

Det kan godt være at de på en normal dag, hvor restauranten ikke er fyldt helt op, kan lave noget lækkert mad, men vi kommer der altså ikke igen !
 

Generelt har vi været rigtige heldige med vores valg også selvom der er rigtig mange gode restauranter i det Danske land !

Anmeldelse lavet af Michael

#dwdk #dwdk2017

Dette indlæg blev udgivet i restaurationer og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar