I sidste uge var vi sammen med et vennepar på Kiin Kiin for at fejre hans fødselsdag. Jeg har gået en uge og ladet indtrykkene bundfælde sig, for at være sikker på det, jeg nu skriver.
Vi fik en fin modtagelse og blev sat i loungen. Duften og møblerne er helt anderledes og man kan godt hensætte sig til et andet sted. Nu har jeg aldrig været i Asien, så jeg ved ikke om det er det jeg får fornemmelsen af at være, men hyggeligt, var min umiddelbare fornemmelse.
Efter en tur på toilettet, fik jeg indtryk af, at restauranten er godt slidt !
Tilbage i loungen begyndte serveringen.
Aperitif’en
Soja marengs med cashew – Lotus rødder med limeblade – crackers -Ming kam sprød wonton – tun & citrongræsMiso flan – Satay – Mo bing – chiang mai pølse
[jwplayer mediaid=”2499″]
Så blev vi bedt om at tage plads oppe i restauranten på 1ste sal, hvor vi fik serveret:
Vi valgte lidt forskelligt at drikke – en saftmenu, 3 gode glas vin (troede at det ville være nogle af de samme vine som på menuen, men det var det ikke. Kan være at de 3 gode vine passede bedre end dem på vinmenuen ! ) og 2 x øl.
Grüner Veltliner Heidler Kamptal, Østrig / Æblejuice
Champagne Deutz / kold Jasmin te
[jwplayer mediaid=”2498″]
Riesling Peter Lauer Mosel, Tyskland / Ingefær limonade
Gewürztraminer Zind Humbrecht, Alsace / Iset te med mynte
Pinot Noir Fess Parker / Drue juice til hovedretten ovenfor
Mencia / Bio-cola
Lustau sherry Solera / Blommesaft
Så blev vi bedt om igen at gå nedenunder i loungen, hvor vi ville få serveret kaffe og lækkerier.
Lækkerierne bestod af: Druer overtrukket med hvid chokolade – cashew jasmin tærte – mørk chokolade med salt & sechuan peber – peanuts & karamel – Kumquat paté five spice kage – earl grey panna cotta.
Rigtig mange retter, som I kan se. Mange forskellige og spændende smage – nogle bedre end andre. Der var lige retten med vagtler, hvor to portioner var meget rå, ellers synes jeg at det var meget lækker mad vi fik.
Nu er Kiin Kiin er et-stjernet Michelinrestaurant og der var lige nogle svipsere undervejs. Tjeneren vi havde i restauranten var næsten umulig at forstå og da jeg spurgte interesseret ind til en krydderurt han nævnte, var svaret bare “krydderurt”. Ærgerligt, for det kunne havde været lærerigt med lidt flere informationer.
Flere gange rakte han ind over min hustru for at skænke vand i mit glas eller stille mad foran mig. Det gør man altså ikke på en Michelinrestaurant !
Nede i loungen, var personalet rigtig søde, friske og snaksalige – rigtig hyggeligt !
Men jeg gik ikke hjem med den følelse, at her ville jeg rigtig gerne komme igen. Jeg synes, at der manglede værtskab også selvom om Henrik Yde Andersen ganske kort var nede ved vores bord med en dåse med elefanter i hvid chokolade til Steff, fordi det var hans fødselsdag. Restauranten er godt slidt. Vores stole var vakkelvorne.
Derfor bliver det kun 4 ud af 5 kokkehuer til Kiin Kiin !