I går var jeg til frokostarrangement med en kunde i Køge. Vi var inviteret på Gourmet restauranten Stigann i Køge.
Lad os lige dvæle ved ordet GOURMET, som naturligvis højner forventningerne til restaurationen. Hvad betyder gourmet ?
På Wikipedia står der ” Gourmet may describe a class of restaurant, cuisine, meal or ingredient of high quality, of special presentation, or high sophistication. “, hvilket svarer til, hvad jeg forstår ved ordet.
Første indtryk var, at der var dækket pænt op. Servitricen var høflig ! Sofar, so good. Vi bestilte alle tre en frokostplatte af en tyggegummi-gnaskende servitrice – ahhhhhh- undskyld, men det synes jeg ikke passer sammen med begrebet gourmet !
Platten består af:
- Marineret og krydder sild med løg og kapers
- Æg med rejer
- Pandestegt fiskefilet med hjemmelavet remoulade
- Mørbrad medaljon med bløde løg og agurkesalat
- Ost
Nå, ind kom først servering. Lad os starte med det positive. Begge sild var lækre. Æg – er vel lidt en religion, hårdkogt, blødkogt eller et sted midt i mellem – jeg foretrækker mit ‘smilende’ og det var det ikke – rigtig eller forkert, kan man vist diskuterer længe, så jeg springer videre.
Rugbrødet var ikke frisk !
Da de to første havde taget af smørret, var der ikke mere og der blev heller ikke fyldt op.
Fiskefileten var lækker – mørbrad medaljon (mørbrad bøf) var gennemstegt 🙁 Agurkesalaten var det eneste der havde lidt gourmet faktor. De havde blandet Dronning peber i !
Ost – to slags ost. En fast ost, som var lækker og et stykke gorgonzola, hvor man ikke engang havde taget papiret af på den ene side.
Det hvide brød var heller ikke noget at skrive hjem om.
Hvor mange kokkehuer skal de så have ? Selv prisen taget i betragtning 189,- for en frokostplatte, lander vi på kun på to ud af 5 kokkehuer !
Hvis Stigann ikke havde reklameret med gourmet, havde forventningerne heller ikke været så høje og så var de nok endt på 2½ kokkehue, men bedre end middelmådig er det altså desværre ikke.