Så havde min søde hustru inviteret vores datter og kommende svigersøn og jeg selv ud og spise på Tisvildeleje Strandhotel.
Menuen stod på
Torskesuppe
jordskokker – torsk – karse
~
Langtidsstegt kalv
bagt løg – blomkål – peberrod
~
Æble crumble
marcipan – karamel – is
Jeg glemte helt at tage billeder, fordi det var så hyggeligt og snakken gik !
Men jeg fik da taget et af hovedretten
Torskesuppen var rigtig lækker.
Jeg forstår bare ikke hvorfor restauranterne bruger jordskokker. De indeholder inulin, som snyder ens smagsløg, så alt, hvad man spiser efter skokkerne, smager sødligt.
Inulin kan ikke fordøjes af menneskets fordøjelses-enzymer men kun af tarmens mikrobiologiske flora – det giver os ét problem, man får luft i tarmen, mere af dem end af nogen anden grøntsag, hvorfor det er bedst kun at bruge dem hjemme i familiære omgivelser !
Inulin findes også i løg, hvidløg, porre og asparges, men det må være i mindre mængder end jordskokker og lidt mindre luft ! 😉
Hovedretten; langtidsstegt kalv med kartoffelmos, blomkål, peberrodscreme og bagt løg.
Det smagte rigtig godt. Kartoffelmosen var heldigvis stadig klumpet og blomkålen gjorde faktisk, at jeg godt kunne spise det. Jeg kan ellers ikke fordrage kartoffelmos !
Æble crumble, marcipan, karamel og vanille is var meget SØD og kunne godt have tålt noget mere syre i form af en klat creme fraiche.
Sød og venlig betjening.
Dommen: Vi var tilfredse og det kunne jeg høre, at andre gæster også var – så 2,5 ud af 5 kokkehuer.
Tak for mad søde Helle <3