Så er vi lige kommet hjem fra en uges ferie i San Gimignano og omegn og vil gerne dele lidt af oplevelserne med jer.
Vi boede lige udenfor den gamle by i Hotel Relais Santa Chiara med udsigt ud over vinmarker og den Toskanske natur.
Lækkert hotel, rigtig god morgenmad efter Italiensk standard og sød betjening.
Hvad laver man så, når man har travet byen tynd i et par timer ?
Du kunne sætte dig udendørs hos diVinorum og nyde et glas vin. Den ligger lige inden torvet, hvis du kommer syd fra. Lige inden porten til tovet – der hvor der også er offentlige toiletter – her drejer du til højre.
Ellers har de en indgang fra Paizza della Cisterna 30, så skal du bare gå gennem restauranten og ud på den anden side – måske skal du også en etage ned – vi er ikke gået denne vej !
Eller drikke en kop kaffe og evtl. spise en lille kage hos Pasticceria Armando E Marcella på Via S. Giovanni 88
Hvis jeg skal lave en liste over de restaunrater, hvor vi spise aftensmad og, hvor den bedste er øverst, vil den se sådanne ud:
På nær Cum Quibus har de andre restauranter stort set samme menukort, hvilket jo godt kan gå hen og blive lidt kedeligt i længden ! San Martino 26, prøver dog at nytænke retterne lidt !
Cum Quibus
Her valgte vi deres tastingmenu til Euro 55,- per kuvert.
Rigtig lækkert mad 🙂
Ristorante San Martino 26
Rigtig lækker mad og rigtig god betjening. De har også 5 eller 7 retters menuer til eur 45 / 55 + 20,- for vinmenu
Peruca
Det var lidt af et tilfælde at vi endte her – og så lidt hjælpe fra Tripadvisor 😉 Faktisk er forældrene til San Martino 26, som har Peruca !
Risottoen var helt fantastisk. Kaninen var med ben og kødet var sine steder hårdt – om det var fordi det har været presset i en pølse, skal jeg ikke kunne sige, men det var ikke rigtig mig. Osten var fin – det samme var vinen !
Le Vecchie Mura
Vi var desværre lidt uheldige at, der kom et selskab på 22 hollændere lige efter os, så vi fik ikke så meget opmærksomhed.
Helt sikker en fin restaurant, hvis man kan sidde udenfor en var sommeraften. Indenfor er der desværre ikke meget charme. Maden og vinen var lækker – betjeningen var svær at komme i kontakt med.
Bel Soggiorno
Jeg smagte på pattegrisen, og må med skam melde, at det stortset ikke var krydderet og noget af kødet var også hårdt.
Min ret så super lækkert ud. Kokken havde bare ikke pudset mit stykke højreb fri for sener, så dem fik jeg selv lov at tygge i 😥 De friterede artiskokker rigtig lækre.
Helhedsindtrykket var, at de nok mest overlever på udsigten !
Hotel Ristorante Da Graziano
lå lige rundt om hjørnet og skulle være god, havde receptionisten på vores hotel fortalt. Så efter at havde været ude og køre det meste af dagen, besluttede vi os for at prøve at spise der.
Ud over os var der et andet par i restauranten og senere kom der 4 personer mere.
Det er helt klart ikke de samme store fine trøfler, som vi har fået på de andre restauranter, men det er nok fordi der, så tidligt på sæsonen, endnu ikke er så mange spisende gæster.
Det er tydeligt at kokkene i køkkenet er dygtige. Betjeningen var meget professionel.
Jeg tror at, når turistsæsonen rigtig tager fat og køkkenet kommer op i gear, så er det en rigtig god restaurant !